Вивчення специфіки організації Готельного та ресторанного господарств
- Teacher: Юлія Миколаївна Іванова
Головною метою освітньої компоненти «Технологія продукції ресторанного господарства» є формування базових знань з технології виробництва кулінарної та кондитерської продукції, оволодіння основними правилами кулінарної обробки продуктів харчування для отримання готової продукції, оволодіння професійними знаннями, навичками та вміннями щодо технологічних процесів у закладах ресторанного господарства, випуску кулінарної продукції та її споживання.
- Teacher: Віталій Володимирович Носаль
Курсову роботу з дисципліни "Організація ресторанного господарства", "Організація готельного господарства" виконують студенти денної форми навчання відповідно до навчальних планів зі спеціальності 241 Готельно- ресторанна справа. Керівництво курсовою роботою здійснюють викладачі кафедри готельно-ресторанної справи.
Курсова робота виконується за матеріалами діючих закладів ресторанного/готельного господарства різного формату, що дає змогу студентам вивчити усі важливі питання, пов'язані з організацією виробництва продукції та послуг ресторанного/готельного господарства, які мають практичний і теоретичний інтерес і допомагають пов'язати загальні теоретичні положення з сучасним розвитком організації виробництва в діючих закладах ресторанного та готельного господарства, а також питання, пов'язанні з процесами організації обслуговування різних контингентів споживачів продукції та послуг закладів ресторанного та готельного господарства.
Курсова робота виконується за матеріалами діючих закладів ресторанного/готельного господарства різного формату, що дає змогу студентам вивчити усі важливі питання, пов'язані з організацією виробництва продукції та послуг ресторанного/готельного господарства, які мають практичний і теоретичний інтерес і допомагають пов'язати загальні теоретичні положення з сучасним розвитком організації виробництва в діючих закладах ресторанного та готельного господарства, а також питання, пов'язанні з процесами організації обслуговування різних контингентів споживачів продукції та послуг закладів ресторанного та готельного господарства.
- Teacher: Юлія Миколаївна Іванова
- Teacher: Олена Володимирівна Путренко
- Teacher: Василь Анатолійович Старіков
Вітаю на сторінці навчального курсу. Зичу успіхів у вивченні навчального предмета.
Навчальна література і джерела
1. Про захист прав споживачів: Закон України від 12.05.1991 № 1023-XII. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12
2. Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції : Закон України від 19.05.2011 року URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3390- 17#Text
3. Про загальну безпечність нехарчової продукції : Закон України від 02.12.2010 № 736-VI. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2736-17#Text 4. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон від 23.12.1997 р. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97- вр#Text
5. Білоусов Ю.В., Черняк О.Ю. Цивільно-правовий статус споживача: у контексті адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзую Монографія. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва НАПрН України, 2010. 239 с.
6. Іваненко Л.М., Язвінська О.М. Захист прав споживачів: підручник. К.: Юрінком. Інтер.2014.496с.
7. Фон Браунмюль П., Байко Р., Васильєва Л. Захист прав споживачів: стандарти ЄС та України. К., 2016. 40 с.
8. Димінська О. Ю. Сучасні тенденції посилення захисту прав споживачів у сфері електронної торгівлі в ЄС. Університетські наукові записки. 2018. № 1. С. 113- 122
9. Димінська О.Ю. Захист прав споживачів туристичних послуг у контексті адаптації національного законодавства України до законодавства ЄС. Стратегія модернізації приватного права в сучасних умовах: збірник на укових праць / за ред. В.І.Короля, Ю.В.Білоусова ; НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України. К. – Хмельницький : Хмельницький університет управління та права, 2013. С. 143-150
10.Димінська О.Ю. Захист прав споживачів у сфері реклами. Університетські наукові записки. 2013. №3(47). С. 129-134 11.Димінська О.Ю. Особливості захисту прав споживачів туристичних послуг за законодавством України та ЄС. Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України . 2014. № 5. С. 48-52
12.Димінська О.Ю. Особливості цивільно-правової відповідальності за шкоду, завдану дефектом в продукції, за законодавством України та ЄС. Університетські наукові записки. 2014. №4 (52). С. 61-68
. 13.Димінська О.Ю. Перспективи адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері захисту прав споживачів банківських послуг. Модернізація правових засад європейської та євразійської інтеграційних стратегій України. Збірник наукових праць / За ред. В.І.Короля. – К. : НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бучака НАПрН України, 2014. С. 191-208.
14.Димінська О.Ю. Трансформація договірного права у сфері захисту прав споживачів ЄС в контексті наближення правопорядків України та ЄС. Правове забезпечення інтересів фізичних та юридичних осіб в умовах реалізації інтеграційної політики України: збірник наукових праць / за заг. Ред. В.І.Короля. К. : НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.БучакаНАПрН України, 2015. С. 115-
15.Каплюченко Т. В. «Товар», «послуга», «споживач» як основні складові понятійно-категоріального апарату дослідження правового регулювання споживчого ринку ЄС. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. 2015. Вип. 13(2). С. 39-42
16.Туманова А. О. Історія виникнення руху щодо захисту прав. Вісник Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля. Серія : Юридичні науки. 2015. № 2. С. 146–150
17.Черняк О.Ю. Питання адаптації законодавстваУкраїни про захист прав споживачів до законодавства Європейського Союзу. Механізми забезпечення майнових прав та інтересів в Україні та Європейському Союзі в контексті концепції сталого розвитку : монограф. / за заг. ред О. Д. Крупчана. К. :Науководослідний інститут приватного права і підприємництва АПрН України, 2009. С. 28- 39
18.Черняк О.Ю. Право споживача на захист в контексті адаптації національного законодавства України до законодавства ЄС. Університетські наукові записки. 2009. № 4 (32). С. 70-75.
19.Черняк О.Ю. Правова природа обов’язку споживача: досвід України та ЄС. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 12, 2013 р. / Редкол. : Крупчан О.Д. (гол. ред.) та ін. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва Академії правових наук України, 2013. С. 184-189
20.Черняк О.Ю. Практика застосування альтернативних способів вирішення спорів у сфері захисту прав споживачів : досвід ЄС та проблеми запровадження в Україні. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 11, 2012 р. / Редкол. : Крупчан О.Д. (гол. ред.) та ін. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва Академії правових наук України, 2012. С. 198-201
21.Чудик-Білоусова Н.І., Черняк О.Ю. Право споживача на отримання інформації про товар: порівняльно-правовий аспект. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 10, 2011 р.
Вид діяльності Критерії оцінювання Кількість Бали
Виконання завдань практичних занять студентами груп
ГРС-2 Всі завдання виконано вчасно, обґрунтовано, повно, правильно, з використанням основної та додаткової літератури, носять творчий характер. 8Х8 балів 0-64
КМР №1 Представлено правильні й повні відповіді на тестові завдання модульного контролю. 1Х26 балів 0-26
КСР Представлено правильні відповіді на запропоновані творчі завдання 1Х10 балів 0-10
Навчальна література і джерела
1. Про захист прав споживачів: Закон України від 12.05.1991 № 1023-XII. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12
2. Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції : Закон України від 19.05.2011 року URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3390- 17#Text
3. Про загальну безпечність нехарчової продукції : Закон України від 02.12.2010 № 736-VI. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2736-17#Text 4. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів : Закон від 23.12.1997 р. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97- вр#Text
5. Білоусов Ю.В., Черняк О.Ю. Цивільно-правовий статус споживача: у контексті адаптації національного законодавства до законодавства Європейського Союзую Монографія. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва НАПрН України, 2010. 239 с.
6. Іваненко Л.М., Язвінська О.М. Захист прав споживачів: підручник. К.: Юрінком. Інтер.2014.496с.
7. Фон Браунмюль П., Байко Р., Васильєва Л. Захист прав споживачів: стандарти ЄС та України. К., 2016. 40 с.
8. Димінська О. Ю. Сучасні тенденції посилення захисту прав споживачів у сфері електронної торгівлі в ЄС. Університетські наукові записки. 2018. № 1. С. 113- 122
9. Димінська О.Ю. Захист прав споживачів туристичних послуг у контексті адаптації національного законодавства України до законодавства ЄС. Стратегія модернізації приватного права в сучасних умовах: збірник на укових праць / за ред. В.І.Короля, Ю.В.Білоусова ; НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бурчака НАПрН України. К. – Хмельницький : Хмельницький університет управління та права, 2013. С. 143-150
10.Димінська О.Ю. Захист прав споживачів у сфері реклами. Університетські наукові записки. 2013. №3(47). С. 129-134 11.Димінська О.Ю. Особливості захисту прав споживачів туристичних послуг за законодавством України та ЄС. Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України . 2014. № 5. С. 48-52
12.Димінська О.Ю. Особливості цивільно-правової відповідальності за шкоду, завдану дефектом в продукції, за законодавством України та ЄС. Університетські наукові записки. 2014. №4 (52). С. 61-68
. 13.Димінська О.Ю. Перспективи адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері захисту прав споживачів банківських послуг. Модернізація правових засад європейської та євразійської інтеграційних стратегій України. Збірник наукових праць / За ред. В.І.Короля. – К. : НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.Бучака НАПрН України, 2014. С. 191-208.
14.Димінська О.Ю. Трансформація договірного права у сфері захисту прав споживачів ЄС в контексті наближення правопорядків України та ЄС. Правове забезпечення інтересів фізичних та юридичних осіб в умовах реалізації інтеграційної політики України: збірник наукових праць / за заг. Ред. В.І.Короля. К. : НДІ приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г.БучакаНАПрН України, 2015. С. 115-
15.Каплюченко Т. В. «Товар», «послуга», «споживач» як основні складові понятійно-категоріального апарату дослідження правового регулювання споживчого ринку ЄС. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. 2015. Вип. 13(2). С. 39-42
16.Туманова А. О. Історія виникнення руху щодо захисту прав. Вісник Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля. Серія : Юридичні науки. 2015. № 2. С. 146–150
17.Черняк О.Ю. Питання адаптації законодавстваУкраїни про захист прав споживачів до законодавства Європейського Союзу. Механізми забезпечення майнових прав та інтересів в Україні та Європейському Союзі в контексті концепції сталого розвитку : монограф. / за заг. ред О. Д. Крупчана. К. :Науководослідний інститут приватного права і підприємництва АПрН України, 2009. С. 28- 39
18.Черняк О.Ю. Право споживача на захист в контексті адаптації національного законодавства України до законодавства ЄС. Університетські наукові записки. 2009. № 4 (32). С. 70-75.
19.Черняк О.Ю. Правова природа обов’язку споживача: досвід України та ЄС. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 12, 2013 р. / Редкол. : Крупчан О.Д. (гол. ред.) та ін. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва Академії правових наук України, 2013. С. 184-189
20.Черняк О.Ю. Практика застосування альтернативних способів вирішення спорів у сфері захисту прав споживачів : досвід ЄС та проблеми запровадження в Україні. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 11, 2012 р. / Редкол. : Крупчан О.Д. (гол. ред.) та ін. К. : Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва Академії правових наук України, 2012. С. 198-201
21.Чудик-Білоусова Н.І., Черняк О.Ю. Право споживача на отримання інформації про товар: порівняльно-правовий аспект. Приватне право і підприємництво. Збірник наукових праць. Вип. 10, 2011 р.
Вид діяльності Критерії оцінювання Кількість Бали
Виконання завдань практичних занять студентами груп
ГРС-2 Всі завдання виконано вчасно, обґрунтовано, повно, правильно, з використанням основної та додаткової літератури, носять творчий характер. 8Х8 балів 0-64
КМР №1 Представлено правильні й повні відповіді на тестові завдання модульного контролю. 1Х26 балів 0-26
КСР Представлено правильні відповіді на запропоновані творчі завдання 1Х10 балів 0-10
- Teacher: Олександр Миколайович Карпенко